Susu keluar awal sebelum baby

Sy preggy 29weeks anak ke 2 . Susu dah start keluar sikit 2 3 hari lepas . Normal ke ? Sebab baru 7 bulan takut pulak nanti baby keluar tetiba susu dah kering . Atau saya kena pump atau picit sampai baby lahir utk pastikan susu tak kering . Help me .

1 Balas

normal n bagus kalo kata keluar awal. tapi sangat tak digalakkan picit or pam. takot nt breast bengkak..bila kita start picit or pam ia sama macam ada demand tuk kita supply jd aliran susu akan berterusan n makin bnyk..jd elakkan dulu n xperlu stimulate juga dkt nipple tu, biarkan je dulu. nanti free2 jom join grup wasap ni khas tuk mreka sedang pregnant, ttc, pantang & sedia ada anak beberapa orang dah. jadi boleh nak tanya or share pengalaman kt situ tuk sama2 kongsi ilmu 😊 https://chat.whatsapp.com/FE0BfvTN0XwHUIoxjsFqJe

2y ago

Nakk join 0173305748