Masalah tekanan darah tinggi

sy preggy 21weeks,pernah tak mom di sini,semasa megandung kena detect masalah buah pinggang dan tekanan darah tinggi sampai kena admit ward?masalah buah pinggang kena detect pun sebab air kencing protien selalu 2+-3+..HB pula drop turun sampai 9.5..Boleh tak share tips mcm mana nak turunkan tekanan darah dan tingginkan HB?..skrg ni dah kena admit dkat hospital sebab masalah semua ni...kaki pula bengkak awal?.tolong mom

Masalah tekanan darah tinggi
2 Balas

Mkn suppliment zink or mknn tinggi zink untuk naikkan hb. Avoid caffeine yg menghalang penyerapan zink utk tingkatkan hb. Caffeine include coffee tea n choc. So milo termasuk dlm golongan terselebut kerana consider choc. Semoga HB awak normal above 11. Untuk drah tggi kurangkan mknn masin and jgn stress2. Banyakkan membaca artikel dan risalah2 yg positif☺️

minum air byk..kurgkn mkn benda masin..mkn iron supplement utk naikkan hb..