Tekanan darah tinggi week 35, ada tak cara nak maintain kan tekanan darah? Bersalin awal?

Sy dari awal pregnant ada tekanan darah tinggi ni, ni sampai kena warded sebab masa tu pening kepala lepas tu tinggi. Kadang dah rileks pun tinggi, ada tak mommy yg berpengalaman? Kena bersalin awal ke? Kalau awal tu normal ke czer?

2 Balas

dr akan induce dlu sis. depends pada keadaan. mcm sil sy induce belon. dr kata tknk bgi pressure sgt kt ibu. n dia ckp kena bersalin awal 37w. depends on dr laa bgi tarikh tu. apa2 pun semoga dipermudahkan urusan

kawan sy ade darah tggi kena serah diri bersalin masa week 37 atau 38 hujung oct aritu. dia induce dulu utk buka laluan. klau induce 2 3 kali x jalan jugak, baru czer.