pimples

sy preggy 12weeks.. nak tnya.. mmg masa preggy ni byk jerawat naik ek.. makin byk jerawat naik kat dagu.. ada x mcm sy?

31 Balas

sy alahan muntah teramat teruk...1hinga 3bulan muntah,pening loya smua 1package...msuk 4...jerawat merecup tumbuh kt pipi kiri kanan...jrawat nanah mcm bisul pun ye sakit...die tk sme cm jrawat mse blm preggy..

4y ago

tu la..nti ok.....

Nasib yg serupa. Dr mggu ke 5 strt naik jerawat kt tmpt2 yg xprnh sy naik jerawat.. Hhuhu.. Blkg bdn lh, dagu, dahi, kt tengkuk pn ade.. Sedeyy.. Kulit pun kusam je.. Ngn kering bgai

4y ago

oh kat leher pn ada.. sy pn sbb dr kecik mmg ada eczema.. kulit berminyak je.. ok tq sis

Haha, same ngn sya sis...jgn kate kt dagu kt dahi, pipi sume nk naik...smpai akak ipa pon dok tegor pregnant2 ni byk jrawat naik 😅🤭 sabo jela, nk wat cmne agi..

4y ago

tu la sabar je la kan.. sy plak suami tegur aik tumbuh jerawat plak? hihi.. ok tq sis

Kat dada, leher, blakang badan, keliling anak rambut (kawasan dahi) pasrah jee dah ni, im32 weeks, semoga pas bersalin nanti, keadaan kembali normal, huuuuu

4y ago

aamiin.. in shaa Allah sis.. byk jgk tu.. aah sy pn kat bdn mmg sblm preggy pn dah ada bintik2 tp makin byk skrg

ms sy xtau prgnt..muke sy naik jerawat terok..kt dahi ,pnh kena..naik..muke berminyak y amat...nt lelama hilang..sbb hormon..blkng bdn sy pon naik jerawat.

4y ago

smp sekarang..blkng bdn naik jerawat..

Samalah kite sis..sy pon muke naik jerawat..paling byk bahagian dahi..hormon berubah pregnant ni kn..tp xde alahan muntah loya ke,cume jerawat je byk...

4y ago

aah sama la sy pn x de alahan muntah2 semua tu.. tp jerawat je selalu naik.. ok tq sis

sy alhamdulillah xde.. pregnant ni kulit xnaek jerawat.. xpki skincare pn kulit glowing je.. rezeki.. g keje pki eyeliner n liptint je.

4y ago

same2 sis

Kita sama sis . Dagu ni mmg susah nak bersih dr cikje 🤣 . Hormon kita berubah kan , jd nak taknak terima jela . 😊

4y ago

tu la.. kena terima huhu ok tq sis

klau sy mse mule2 pegnen mmg bnyk naik jrawat lps msuk 3 bln smpai skrg sbijik jrawat pon dh xde mkin poleles jek 🙈

4y ago

iye wlcome 😊

Kalau saya pulak, masa pregnant kulit licin je.. Lepas bersalin, back to kulit lama berminyak dan berjerawat😅

4y ago

oh mcm tu sis.. ok tq