Perlukan sokongan utk pergi 2nd scan

Sy pernah pregnant sebelum ni 2 kali & dua2 pregnancy sy missed miscarriage. TTC 8 tahun. Dua2 pregnant sy da nmpk heartbeat masa 7 minggu tp bile masuk minggu ke 9, scan lagi heartbeat takde da. Sedih mmg takleh nak cerita la. Sampai kemurungan pas gugur. Masa pregnant, sy mabuk, loya, letih & semua symptoms pregnant ada wpun da masuk 9 minggu. Last2 dua2 pregnancy sy DNC sbb xde bleeding or tanda2 gugur discharge. Skrg sy pregnant da 9 minggu. Last scan masa 7 minggu baby ok, da ada heartbeat & ukuran sama ngn tarikh last period. Perlukan kata2 semangat dr semua untuk sy pergi scan 19.2 ni. Sy risau sgt kejadian lama berulang kembali. Sy tak kuat da nak menghadapi 3 kali keguguran. Doakan kandungan sy kali ini bertahan hingga lahir ya

6 Balas

Kita sama dlm tahun lepas dah 2kali keguguran mse 13week yg sedih, yg kedua keguguran kembar. Alahan sy teruk hb semua bwh 10.. Skrg Tgah mgandung 8week bru2 nie sy g scan klinik swasta alhamdulillah Allah beri rezeki kali nie 1kamtum 2 jantung.. Walau mcm mne pun sy tetap takut, sbb pernah keguguran. Semoga baik2 aje utk kita semua amiin🤲

semoga dipermudahkan urusan. kalau boleh minta la doctor ubat duphaston kuatkan rahim, & makan makanan berkhasiat, banyakkan berehat & berdoa ya untuk baby..

4mo ago

its okay, kita mmg akan paranoid. banyakkan doa ya. saya 1st pregnancy after 6 years ttc, 24 weeks dah tp baby saya meninggal sbb lahir pre mature. now saya pregnant lagi baru 10 weeks. mmg kalau kita ada history kita akan jadi paranoid, risau & takut nak berharap. semoga kita kuat & sentiasa positif untuk baby kita💕🫶🏻

Moga semua nya baik² saja sis.. Jgn bnyak fikir.. InshaAllah ada rezeki sis kali ni❤️

aminnn amin...jgn byk fikir tau.. moga baby sihat dan mmbesar dgn sihat..🥰❤️

Semoga dipermudahkan urusan sis & baby selamat dan sihat sehingga melahirkan nanti😘

Semoga baik2 saja di permudahkan segala urusan