tumpang tnya

sy pergi klinik untuk scan perut tpi tak nmpak. dalam 6minggu dah. normal ke ?

12 Balas

8minggu keatas bru nmpk selalunya la...kak sy yg sulg usia kandungan 3bln xnmpk,msuk 4bulan bru nmpk...sebelum tu p scan xnmpk bby..bby menyorok...doktor bg msa smpai 2minggu repeat scan klau xnmpk jgk kna cuci...dia tggu 3mggu..p scan alhamdulillah nmpk...kak sy mnum anmum bru nmpk bby...

4y ago

Kak sy yg sulg...dia pnya pngalaman...dia ckp anak dia mnyorok..4bln dh gerak² dlm perut...sy scan hritu 8mggu dh nmpk bby dh anak first

Selalu 6 minggu masih belum nampak sebab bayi masih kecil... 10 minggu scan insyaAllah bayi boleh nampak dlm kantung..

Tiap org x sama ada lmbat ada cpt. Sy 7 weeks dah nmpk kantung and heartbeat baby

Sy scan minggu ke 9 dh nmpk. Slalu dr suh gi scan minggu ke 8

4y ago

myb kecik lg kan sbb tu scan tak nmpak. anak first sy tktahu 😬

Sy scan first Tu dlm 7week bru nmpk mcm bulat Kecik n kantung

Normal..sya 7 mnggu 5 hari bru nmpk janin

Normal sis.. sa 11 weeks bru nampak

Normal kot.. lain org.. lain result.

4y ago

Mcm sy.. da pegi scan mase 5 week 3 day, tak nampak betol2 kantung. Ade dot je. So pi clinik laim harini patut da 7 week, tpi doc scan baru 6 week. Da ade kantung n dgr jantung bby.

Biasanya 9minggu keatas baru nmpak

4y ago

hehehe tu laa tq ❤️