Keluar susu di minggu ke 33

Hi. Sy payudara sy mengeluarkan cecair. Adakah itu susu? Apa yang perlu sy buat? Adakah normal? Maaf bertanya disini sebab dah malam tak dapat nak call doctor bertanya.

2 Balas

ye susu tapi jgn kacau ..just bersihkan je puting .. after bersalin bru boleh kluarkan susu

yes. normal. bilas shj dgn air. jgn marmet/pam

4mo ago

Sy ada pernah baca susu pertama keluar adalah kolustrum dan perlu simpan untuk baby. Jadi tak perlu simpan ke? Sebab kalau nak simpan kena marmet(keluarkan susu) . Terima kasih respon. Sy first time dan sy berasa sangat takut sebab baru minggu 33. Tq tq 😭