32w susu dah keluar ke ?

Sy 32w ..tadi rasa basah baju dekat payudara . Itu tanda susu keluar ke ? Adakah normal ? Apa patut sy buat ? Maaf la sy first mom ☺️

4 Balas

normal awak. susu badan mula terhasil seawal usia kandungan kita 16mggu. normal juga bg ibu hamil yg belom ada susu badan. tak perlu risau. sejurus kelahiran bayi anda terus bagi baby directfeeding dn check lekapan bayi anda. apa yg awak boleh buat. semasa mandi just bersihkan dgn air biasa utk mengelakkan kawasan puting tersumbat. elakkan pakai bra terlalu ketat. elakkan memakai bra besi. pakai breast pad jika tak selesa. jangan picit/pam/marmet boleh trigger early contraction dn kelahiran bayi pramatang.

1y ago

most wc awak☺️. semoga urusan awak dipermudahkan okay❤️

untung nye dh kluar,sy pun 32w tp belum kluar lg..kdg2 fkir risau klau nnti dh bersalin xkluar lg ,ank nk mnum susu xde,sbb ada org kata xblh bg susu formula lg😥

1y ago

doctor awak boleh follow 1) doctor imelda balchin 2) doctor samhan 3) doctor izzat (xsure eja nama dia sgt) 4) doctor anisah

jgn picit. biar je. pakai breast pad.