Help me moms

Sy nk tnye mommy semua,saya dh 31 w 5 d.. ade hari gerakan x cukup 10,lagi² klu sy sibuk memasak/mengemas mesti x cukup.tapi bila sy rehat je,mesti kick,kdg² 9 mlm keatas aktif sngt²,camne ye..nak kene gi hospital jgk ke cmni?tq mommy.

2 Balas

nurse ad cakap dalam 1jam baby mesti akan gerak. kita je kena alert. macam saya setiap 45minit memang saya akan duduk relax minum air sejuk atau makan kudap² bagi bby gerak. kadang² saya goncang perut slow². dia akan gerak. takpon saya baring menelintang confirm dia akan bergerak. macam tu cara saya.

6mo ago

baik nnti sy cuba cara ni..tq mommy

xde siapa blh tlg tang ni...melainkan awk sndri kena manage. buat reminder dkt phone every hour utk rehat kejap and fokus pd gerak kndungan saja. kick 9pm keatas tu semua org akn rasa sbb bdn dlm keadaan rehat

6mo ago

ok tq..nnti sy try