Tentang pengambilan folic acid :)

Hi. Sy nk tnye, kalau doktor bagi zincofer. X pyh lagi ke consume acid folic? even dlm zincofer acid folid cuma 1mg instead of 5mg?#ingintahu #firstbaby

6 Balas

Tadi baru tanya dgn panel doc kat e-bengkel kehamilan. Doc tu kata ok je lg pun sy just nk habiskan folic asid tu. Tapi , sblm ni, doc KK yg sy buat cek up kata dah amik zincofer tak perlu ambil asid folic tu. so, sy ikut apa yg doc Kk ckp. hb saya naik pula. tak pasti adakah sbb sy tak mkn asid folic tu yg menyebabkan hb saya naik.😅 so, sy tak mkn lh asid folic lg.

Tak perlu dah sis, Dr kata dah amik zincofer dah all in sekali dengan folic acid tu

Yup tak perlu dah 😁

Betul. Cukup dah tu

xperlu dah

All in