basuh gune mesin

Sy nk tnye boleh tak basuh baju brg2 bby gne mesin..xde efect ape2kn..sb biase sy dngr rmai bsuh gne tngan..

33 Balas

Kalau sya pulak xprnah guna mesin untuk basuh baju2 baby saya.. mula lahir smpai lh skrh dah 7 bulan.. pertama sbb mesin besar, kedua sbb kalau basuh guna tangan baju baby lebih tahan and xpudar.. jimat elektrik lagi. Cuma penat sikit lh sbb manual😂 tp xpe.. rela je.. demi baju anak😊

Boleh je,xlarat nk basuh guna tgn kna plak byk penat. Masuk je mesin basuh,jgn risau la xdenya baby tu 'spin' atas katil 😅. Tapi asingkn la jgn campur dgn baju ank2 lain or baju dewasa. Baju baby je,guna sabun khas utk baju baby.

Bole je..kt baju baby pun ada instructions nak basuh mesin ke cmne..ada yg tulis machine wash..warm or cold wash..x bole perah ke..or asingkan dark color ke..klu sy guna mesin je plih yg setting khas utk basuh baju baby pnya..

Sy basuh guna tangan mana2 yg kena najis then humban semua dlm mesin semi auto. Jenuh la nak guna tangan especially baby kecil kadang tak cukup tidur tak cukup rehat. Tapi kalau rajin, apa salahnya basuh guna tangan. 👍

Boleh pakai mesin. Tapi kena asingkan baju baby dgn kita. Pakai baby detergent. Sebab tu saya prefer basuh tangan. Setakat sehelai dua setiap hari tu rasa rugi guna mesin. Tak suka kumpul baju Kotor lama2

Ade org tua2 ckp bj bby x blh basuh dgn mesin... Basuh pakai tangan dan perah bj bby jgn sampai kering sgt.... Tkt bby asyik mengeliat....tu petua org2 lame2 la....

boleh je basuh pakai mesin tapi asingkan dengan baju lain . 🙂 ikut ada setengah orang suka pakai tangan ada setengah orang pakai mesin.. macam saya selesa pakai mesin .

Yg saya amalkn basuh bju baby tiap2 hari pkai tgan.. Rndam sekejap guna nappy clean sntal2 keringkan. Jadi rutin harian sy x kumpul baju anak banyk2 baru sy cuci.

Sy pkai mesin. Xlarat la nak basuh baju gune tgn😅 lagi2 sy ni jenis suke tukarkan baju budak2 wlpon ade kotor sikit je.

Ank pertama cuci pkaian baby pkai tgn. Ank ke-2 kali ni tak larat nak cuci pkai tgn, last² pakai mesin je la.. 🤗