Sembelit ketika mengandung

Hi!sy nk tnya,ibu2 yg ada masalah sembelit masa mengandung,ada petua or mkn apa2 x yg bole elakkn masalah utk membuang ni?sbbnya salah 1 punca sembelit sbb pengambilan asid folic..

20 Balas

Banyakkan makan buah dan sayur. Air pun kena minum banyak. Sembelit ni normal masa pregnant.

Mnum air masak byk2..mkn buah..Tu nurse kk bg petua.. alhamdulillah mmg bgus...Jaga mkn...

Saya minum susu dutch lady low fat, atau mkn buah betik sja.. banyakan minum air masak..

saya minum susu kambing & banyak makan buah .. alhamdulillah , tak sembelit

Minum prune jus.. atau makan buah prune.. atau makan buah2an

Kena bnykkan buah2 sis.. Utk melawaskan sembelit

Banyakkan minum air, makan buah2an n sayur2an..

Ouh.. Bnyakkan mkn buah2 la sis klo camtu..

Minum susu sis.. In shaa Allah 😊

Sy try minum anmum,terus xsmbelit