Hi ibu2...

Sy nk tnya , skrg sy sngt2 stress.. sy jumpa doktor dkt klinik ckp sy 29w1d ... Prgi hospital ckp 30w ... Mcm mna tu ye?? Jdi serabut plak sy di buat nya... Xmenentu .. 😭

8 Balas

selagi tak beza banyak sgt, or lebih 2 minggu, insyaAllah ok je. sy tiap2 kali scan pun berbeza tarikh edd. tp follow je edd yg masa awal2 tu. sbb yg tu je tepat. bila baby da makin besar, da x tepat sgt dah. sbb 12week kebawah semua janin saiz sama. lebih dari tu, dia akan ikut genetik ibu bapa. kalau awk genetik kecil, kecil la baby. dan sebaliknya 🙂 moga bby sihat2 je

awak xperlu stress pon. kalau lari byk yes baru pk. ada je baby keluar xikot edd pon. mcm sy baby keluar 38weeks 2day. ada yg baby keluar lg awal dr tu pon ada. ada yg baby keluar overdue. ada yg keluar cukup2 due. yg penting awak dn baby sihat☺️

2y ago

🥰🥰

mcm sy tu hari, ikut due dlam buku 28week dh, bila scan di hospital 27week, dsbbkan tarikh tu buat keliru, 11/11 ni refer hospital scan lagi due..

2y ago

ye sis.. susah kalau period x teratur..kena was² je la..

xperlu stress pun bnda2 mcm tu..hal kecik xperlu fkir sgt..nnti effect baby..yg perlu fkir ksihatan diri n kndungan..just enjoy your pregnancy...👌

jangan stress awaknya.. rilek je.. berapa week tu tak penting. yang penting ibu dan baby sihat walafiat.. tak ada sebarang masalah kesihatan

Jangan stress2.. just enjoy your journey. Semoga mmy2 semua dipermudahkan segala urusan

jangan stress, relax2 ja... yg penting ibu jaga kesihatan ibu,k... 🥰

tq semua ibu2.. dh bgi smngat utk sy dan bby 😊