Pregnant 8week

Sy nk tnya normal ka pregnant 8week sembelit..dan ada cara x untung hilang kan sembelit..

21 Balas

Normal sis mmg akn sembelit. Skrg pun sy tgh alami dh 11 weeks lebih. Cara sy bykkn minum air masak n mkn buah. Baru lawas. Kalau x rasa nak mengamuk bila nak buang air besar pun susah 😂. Bila dpt tu leganya rasa 🤣

Normal tapi tidak.Sembelit di kalangan ibu hamil normal. Tapi ia sebenarnya tidak bagus & mesti dielakkan. Cuba minum air masak secukupnya, makan buah²an

Hi mommy. Cara selamat makan buah dan minum air masak banyak. Not totally hilangkan bagi saya tapi kurangkan juga. Moga dipermudahkan ya mommy

saya pun sama,saya makan banyak buah mcm pisang,oren,apple. air kosong mmg kena bnyk minum.Last ni saya amalkan air barli.

minum Air kosong byk sis, sma mkn buah n sayur.. sy pun mcm tu dlu.. paling lama 1 Hari x membuang..

Normal sis bykan makan buah buahan sayur yang berkhasiat minum byk air 😍 sy amalkan jus mamariam

sy sembelit jgk,Dr pakar bg syr duphalac utk lembutkn najis..alhamdulillhh mkin ok x sembelit.

saya dah alami..memang ngeri kalau nak membuang...saya pakai ubat picit enema tu je ..

minum susu sis...sy minum susu pagi n malam...insya Allah lawas membuang

makan buah papaya utk kurangkan sembelit .. sy pregnant 7weeks5days