Nk tnya smua yg ada ank prem

Sy nk tnya , ank prem sy kuat meragam , stiap masa nk menangis dan meragam ...

2 Balas

cek pampers dia, susu setiap dua jam kalau formula. kalau breastfeed dlm sejam mcmtu, burpkan dia. guna myk kayu putih urut perut dia, kaki dan letak sikit dkt ubun2 dia. saya tukar pampers anak saya setiap kali lepas menyusu.. kalau tak jalan jugak, awak peluk je dia kat dada awak tepuk2 bg dia dengar hearbeat dan warm bdn awak 😄

1y ago

sebulan lebih dh sis.. 14 hb ni masuk 2 bulan.. klau dye pusing2 mcm mengeliat tu , teruk sekali bunyi dye ... smpai kn sy tkt dgr .. kdang2 smpai nangis dye.

puan dh try susukan dia stiap sejam?? ank puan lahir berapa minggu ea?? mcm sy dlu anak prem 34minggu..dan puan ada chck tak perut dia kembung ke... kekdg perut kembung pun blh meragam..

1y ago

ttg susu bdn mcm sy dlu pun lmbt kluar..ms lepas discharge wad hari ke 3 masih xde susu ...kmudian try minum air kosong byk...sy makan kurma dgn buah peach kering..lepas.tu tgk2 breast rs mcm penuh...ank sy dlu lahir 34minggu dia rejek susu formula khas tuk bby prem smpai alami cirit birit teruk dgn muntah nonstop terpaksa reset dia balik on oksigen dgn bg antibiotik..lepas. tu sy kata nk try bg susu bdn..tgk2 bby boleh terima.....sblm ada tu nurse.dgn doc siap pesan kalau xblh juga nnti dia bg pil tuk adakan susu bdn..nnti try tanya k..mg dpmudahkan segalanya..