Susah membuang air besar selepas bersalin

Sy nk tanya,jika ada pgalaman yg sama dgn sy..Selepas bersalin pd 2208.2022 yg lps.saya susah sgt nak membuang air besar.Doktor memang ada bg ubat cecair utk lawaskan Najis.Tapi tetap sama.berjam2 saya duduk dlm bilik air sampai rasa nak pitam dan berpeluh menahan sakit.Dgn kesan jahit lagi dkt bahagian miss V Kita tu😭..Ada cadangan dan petua tak Dr yg berpengalaman.Sy sampai sakit perut x membuang ni..

1 Balas

Saya pun macam tu, tp saya tak mkn apa2 ubat. Saya ambil yakult, betik dan pisang yg betul2 masak.