34week.

Sy nk Tanya.. kalau 34minggu normal ke klau puting duduk dalam. Pastu rasa sakit bila pegang. Mohon pencerahan tq

1 Balas

sebab dada bengkak semasa hamil ke atau memang puting duduk dalam sebelum hamil? Memang lah sakit sbb hormon kehamilan. pegang dgn lembut. Jangan picit. just bersihkan je dgn lembut. buat senaman regangan juga yg melibatkan dada

2y ago

oh.. gitu. actually no problem, nanti lps bersalin, boleh guna nipple puller. Sekarang tengah hamil, cari ilmu penyusuan dgn konsultan penyusuan bertauliah. Search je kat medsos. Terus terang saya kata, penyusuan ni susah jika tiada ilmu yg betul dan tunjuk ajar drpd org yg bertauliah. itu sebab kena ada ilmu.