Hai semua..

Sy nk bertye la..sy skrg pregnant dah msk 39 minggu 1 hari..sy ada rasa mcm seperti sakit senggut..lps tu sy tye dkt nurse ..dkt klinik yg sy buat check up pregnant tu..n nurse tu kata..tu tanda nk bersalin la tu..dye ckp..tp sy tak ada tanda lagi keluar lendir bercampur darah ke..atau apa² pun..cuma rasa sakit senggut..seperti kepala baby dah kt bwh..adakah tu tanda rasa nk bersalin jgk..ke bkn..sbb sy confius la..takut pun ada..soalan sy nk tye..ada 2 soalan iaitu ..1. Adakah itu tanda nk bersalin..? Soalan ke 2 . Adakah sy akn kena induce utk bersalin..sbb tak ada sebarang tanda² nk bersalin tp hanya sakit shj..? boleh bantu sy..?

2 Balas

Kalau senggugut+sakit pinggang tu contraction. Kalau takde tanda tp dh contraction tak perlu induce..

5y ago

Sama2