balik kampung.

Hi sy nak tnye.pengalaman ibu2 first trimester dulu penah jalan jauh x.ade effect ape2 x.sy hujung bulan nak balik kmpg suami di terengganu.

39 Balas

Sy travel balik kg suami nse 1st trimester, 8 jam perjalanan. Sakit pinggang, penat and paling teruk saya demam. Dlam 2 hari jugk. Brgntung pd badan jugk.

sy ni naik bas sorg2 je balik kg 6 jam. dh msuk trimester 3 dh hahaha ok jeee just sedia minyak cap kapak dan mkanan . roti la knyang sikit 😝

5y ago

aah tp sy kurg kncing 😂

Saya 2rd trimester 2kali jalan jauh..alor star-n9..selang seminggu plak alor setar-kl..Alhamdulillah xdak ap yg jdi

Kalau boleh, alas duduk atas bantal org kata. Sbb xtahu rahim kuat ke tak. Just berjaga-jaga. Jgn lupa byk doa ye

Sama lah gn saya dari kl ke kedah. Sekarang, baru 6weeks. Cuma hati2 ialah. Risau jugak sebenarnya

sy awl2 sllu jugak balik trg dr kajang.. prepare minyak angin, asam, gula2 dgn ubat loya siap2..

Alhamdulillah xde pape. . Sy pergi mne2 semua naik moto je. Dri mula lekat smpai dh 4 bulan

Ikut ketahanan badan. Jgn direct duduk dlm kereta. Setiap jam berhenti rest dl

Sy masa 8minggu naik bas dari jb ke perak. Alhamdulillah okay. Jaga diri ye.

Alhamdulillah ok ja...walaupun drive sendiri dari phg - perlis-perak