Supplement utk ibu mengandung

Sy nak tnya klau ikut gmbr sy ni, confirm ke mngdung ? Klau mengndung boleh tak mkn folic acid by hovid 5mg, blackmore pregnancy and breastfeeding advanced, susu ibu hamil ? Boleh tak amalkan tiga2 ni skali ?? Sy tak tau, ni 1st baby 😅

Supplement utk ibu mengandung
2 Balas

cukup amek salah 1. sama ada blackmore pregnancy atau folic acid sahaja. susu hamil x perlu sbb tinggi gula, high chances utk dpt gdm and bby terlebih besar nnti. boleh minum susu kotak hl atau susu tepung biasa.lps tu jaga makan. mkn healthy food. xyah mkn supplement yg x diiktiraf,. kalau perlu supplement extra nnti masa bukak buku pink 8w ke atas nnti doctor bagi. jgn mkn sebarangan ubat atau supplement.

Hi awk. Makan folic acid pun dh ckup untk 1st trimester. Kalau awk p clinic mke akan provide folic acid untk awk, no need to take any supplements for 1st trimester. 2nd trimester boleh add untk supplement ibu preggy vit c calcium and so on☺️