32 week scan baby kecil

Hi sy nak tnya ada tak ibu2 hamil yg pernah macam nie.. Tadi doktr scan kata nya bby sy kecil.. Kalau baby masih juga kecil kena refer pergi doktr pakar utk pemantauan.. Sy agak risau... Macam mna nak buat bby tu btmbh besar... Kena mkn apa ya.. Sbb minggu dpn kna scan lagi,harap minggu dpn bby ada besar sikit la... Sbb sy 32 week berat bby baru 1.6kg... Sy risau la...

11 Balas

Iye.. Sy esok 32w... Khmis br g scan tk thu lg bby sy bsr kw tk.... Sbb ritu last 28w 1.1kg tu klinik pkr sbb de cyts tp da hilng... Scan kk plk ukurn prut lebh 3minggu dan bert naik 3.5kg..kne scan bby 1.2kg....skrg 32w tk thu la.. Hrp brt bertmbh.. Minum susu la.

4y ago

Sy baru je scan utk 34 minggu 6hari bby berat 2.2kg... Doktr bg 2 minggu lg nak scan balik.. Lps tu kna bawa barang2 bby sedia kalau berat bby kurang jg kena tahan masuk ward😢😢😢😢