Meroyan gugur

Hi sy nak tanya, mcm mana nak elakkan diri drpd meroyan?? Sy baru lepas gugur kandungan pertama 6w. Hati ni rasa sayu n sebak je.. tolong bantu sy....#pleasehelp #FirstTime

21 Balas

Thun lps sy kegugurn 10week3.mmg mse tu rase sedih. Lg2 anak yg slung menngis lps tau berita tu..sy Cuba tenangkn diri dgn dekat Kn dgn Allah.. Bnykkn berdoa. Mgkin nie bkn rezeki kami sekeluarga . Allah nk bg yg lbh baik lg. Lps 6buln sy hamil semula. Alhmdulillah skrg dh 14week3..Doakn sy selamat melahirkn zuriat yg ditunggu2 7thun.sy doakn Utk sis juge cepat2 hamil semula.

sy pernah hadapi. lebih sakit dri meroyan lps bersalin. cara sy kuatkan mental. p berubat dgn ustad, cari kwn yg senasib utk luah perasaan, sy buat target lps 3 bln nak prgnant blik. dlm msa 3 bln tu sy ubah gaya hidup, fokus ttc. syukur sy berjaya prgnant blik. lps prgnant baru rasa terubat balik duka dlm hati.

jgn sdih sis..percayalah allah tu ada yg trrbaik untuk kita smua.tahu perit..sy 8 tahun mnunggu zuriat.bila pregg 4 mnggu sy turun drah.ye sy gaku sdih.bila fikir allah nak ringan kan dosa sy..adalah kesabaran kita..inyallah tiada di dunia percayalah zuriat kita di syurga..😊

Banyakkan bersabar, redha dan bersangke baik dgn Allah. Mngkin dia nk bgi yg lebih baik utk awk. Saye pun 2 kali keguguran. First pregnant 12 week, second 5 week. Sangat2 sedih tapi saye redha 🥹

hi sis, u same like me but please kalau boleh biar tiap hari berteman. jgn sorang2 dan jangan fikir sangat. insyaAllah Allah ganti dgn yg lebih baik. i know u can do it 😘 love chuuu ❤️

Percaya pada rezeki Allah, Allah xkan uji melebihi kemampuan hambanya, puan salah sorang yang dipilih Allah, percaya Allah akan gantikan sesuatu yg lebih baik

semoga sis kuat dan tabah,jgn rasa down ye sis..tak elok utk sis...solat dn berdoa,insya Allah hati sis akn sntiasa tenang dan redha dgn sgala ktentuanNya..

Time ni sis sangat perlukan kekuatan dari suami. Kasih sayang antara suami isteri. Inshaallah sis boleh laluinya. Kuat ya sis ❤️💪🏻

Redha. teruskan kehidupan. Takziah. Mudahan Allah gantikan kehilangan dan kebaikan dgn sesuatu yg lebih baik drpd sisiNYA. 🤲🌻

Buat benda yang sis suka dan jangan bersendirian takut sis stress.