Hai mama.

Sy nak tanya.. Lepas bersalin nnti. Perlu tak ibu kene beli mesin pap susu badan ibu tu.. Dngn botol susu..ibu menyusu perlu tak ada mesin tu.

2 Balas

ada org akan beli tp tak pkai pn . so klau nak beli , beli je yg murah dlu yg manual . klo awak rasa mmg perlu sbb susu awak melimpah nti awak belila pula yg pump mahal dn beg storage utk smpan kat frezer . mcm sya pn beli kat shopee jer yg manual pump rm9 mcm tu klo sye rasa mmg sye perlukan bru sye akan upgrade kpda yg mahal n berpatutan sdikit . dn klau nak beli bottle susu pastikan BPA free ye ,

11mo ago

Itu lah.. Sy pening nk pikir. Ank Petama kan.. Kalau gitu tunggu bersalin lah dulu baru beli. Kalau susu banyak baru beli lah.. Sbb takut tak terpakai pulak mc sis ckp.. Sbb sy 24jam surirumah 😊

maybe just standby yg manual je.. just incase anak kne tahan wad ke lps bersalin, kne pump bg susu (tp awal2 mmg susu belum byk lg).. tp nak marmet pon bole saje.. sy nk msuk keje bru beli pam letrik.. botol susu pon standby la 1 botol, incase jgak kalo susu xckop kne topup kne formula.. hahah byk possibility kte xtau ape akan berlaku.. mcm sy ready kan je..

11mo ago

Betul juga sis ckp ni.. Kene beli lah stanby.. Tq sis.. 😉