Air susu ibu

Saya baru melahirkan 1/8 hari tu.. Sekarang air susu makin meriah.. Air susu yg baby x habis minum.. masih boleh minum lagi ke nanti.. ? Berapa lama boleh simpan lepas minum dari botol yg sama? Atau kene buang je.. Boleh letak kat mesin suamkan susu lama ke? Atau akan menganggu zat zat dalam tu? #firstmom #ingintahu

2 Balas

susu kalau baby dh mnum 1jam je blh bertahan. kalau pam then letak suhu bilik n baby xmnum lgi max 4jam.

2mo ago

baik👍 terima kasih

klu dia minum x habis, max 1 jam sahaja...lebih dari tu kena buang.

2mo ago

mak2 kita direct feed saja..mungkin mereka tak tahu.