Susu badan / susu botol

Nak tanya kalau pas bru bersalin nnti susu badan xde . Takpe ke ye ? Atau mmg kene bgi susu bdn jugak ? Ataupun stndby siap susu botol siap ii ? ##firstbaby #pleasehelp

1 Balas

jgn risau sis, bdn ibu akan automatik hasilkan susu pertama (boleh google colostrum). yg ni usually ibu2 akan alami "engorgement" payu dara utk sesuaikan dengan pnghasilan susu. jgn risau ya momy kalau bukan hari prtama, ia akan berlaku dlm minggu kelahiran baby dn jgn lupa utk relax dn jgn stress utk susukan baby ya, enjoy the moment😊🥰