Nifas

Sy keguguran pada kandungan 3 bulan , start turun darah 20/1 , 21/1 completed misscarrige ... Jd soalan sy , ada ke korang yg pernah pengalaman d mana darah nifas non stop selama 51 hari atau lebih ??? Bukan darah yg skit2 , coklat2 lagi .. Tp mmg byk mcm darah period tu (fresh blood) , dah 3x sy repeat scan mmg dah completed doc ckp semua normal ... Yeee tempoh nifas tu 60hari tp utk tempoh lagi 9hari tu sy tak nampak mcm petanda yg nifas sy akak hbis dlm msa terdekat ... Atau ada apa-apa perkongsian sgt sy alu-alukan ..

2 Balas

Sy pula skrng dah hari ke 6 berpantang selepas keguguran. Mula2 tgk darah dah nak berhenti tpi tadi pergi pekan nak beli brg dapur tiba2 darah lebat keluar balik..takut dah lps ni nak naik kreta n jln2.

Sis cuba mnta urut dgn bidan yg berpengalaman.