Makan apa aje

Sy nak tanya. Kalau kita mkn benda pedas ke atau sejuk mcm abc, ada effect apa² ke dekat anak. Sbb sy fully bf. Nk mkn pedas suami x bg kata sakit perut ank. Nk mkn timun nt ank kembung. Anak umur 2 bulan. Sy teringin nk mkn semua tu.

4 Balas

cuba je sikit² dulu awak. timun pun kita makan 4-5 keping bukan sebatang terus. alhamdulillah anak saya okay je. tapi jenis yg ada cheese² saya takleh makan langsung, nanti anak sakit perut memulas dan susah nak berak.

Ye, makan sekali dua tak ada masalah lah. Kalai bedal itu sahaja memanjang, baru lah masalah.

Kalau nak hilangkan rasa mengidam or teringin tu boleh je nak makan cuma kuantiti yang sedikit lah

2y ago

oke baik sis.

saya pun mkn je ape nk mkn..tp kuantiti sikit la..skadar nk lepaskn teringin 🤭😋