Makan pedas

Halo mum semua...Ada tak mcm Saya ank umur 5bln Dan breastfeeding skrg..Saya Asal mkn pedas mesti sakit perut(kdg smpi cirit birit) kenapa yaa?Lps bslin ank pertama ok jg mkn Pedas..Lps bslin ank ke-2 Ni mcm perut allergy pedas Pula.. normal ka tu🤔#ingintahu

6 Balas

kalau bf better jgn makan pedas .. tkut nanti anak skit perut jugak .. mungkin perut sis x serasi dah makan pedas .. sya sepanjang anak bf mmg x sentuh makanan pedas .. pernah skali termkn baby asyik meragam nangis2 je .. lepastu mmg x sentuh langsung makanan pedas .. nak makan pon mcm tukar cili ke halia .. atleast ada laa berangat sikit jgn x dak langsong kan 😂 lepastu sya biasa dah x mkan pedas .. pabila makan balik pandai x tahan pedas lak🤣🤣🤣

2y ago

eya btl hehe

Sama dengan saya tapi anak first ni. Sebelum pregnant okay je, tapi lepas bersalin haritu sensitive bethool perut. Tapi mummy nya takboleh tinggal pedas, makan jela pastu ngadu dekat husband kena bebel 😂 sakit sakit, tapi nak jugak.

Hello. Bila bf memang kena jaga makan. Normal je sebab saya pun alami. Memang perut tak tahan kalau makan pedas even dah tak menyusukan anak pun perut sensitif.

makan pedas kena berpada..rasanya cili kering ok lagi dari cili padi merah.. kalau nk mkan sambal kena masak betul2 dan lama sikit..

kalau bf elakkan makan pedas. Sama ada ibu atau baby ada kesan sampingan. Mcm mkn jamu juga, berempah tu.

better elak mknn pedas