Susu Ibu

Sy nak tanya, boleh tak tolong bg cadangan, brand apa yg rendah lemak dan gula? Sy skg minum anmum materna, pada sy agak manis jgk. Sy bru trimester pertama.

25 Balas

Saya guna anmum materna..bagi ibu ibu yang ada gdm sewaktu mengandung atau memang ada gdm sebelum mengandung, kalau ambil susu anmum yang sachet gunakan separuh daripada sachet sahaja.. Kalau puan tak pasti, boleh request pada doktor untuk jumpa dietitian mengenai pemakanan Dan susu yang sesuai.. Waktu Saya hamil dulu Saya juga request untuk jumpa dietitian untuk pengambilan susu semasa hamil Dan Saya gunakan anmum materna sachet senang sukat..

Hari tu pegawai dietetik ada bgtau sy yg susu anlene pun boleh ibu mngandung minum..yg tu lebih baik dia ckp sbb memang teda gula...sy GDM strick diet..memang kena pantang manis2..makan pun kna diet msti ikut diet seimbang...apa2 pun smga kta ibu2 baik2 sja..dipermudahkan smpnjg hamil sehingga laa brsalin..yg pnting mknan kna seimbang bnykan mkn sayuran hijau dan buah..elakan mkn manis..😅😅

Doc sy x saran minum susu ibu mengandung sbb kandungan gula tinggi.. Dia suruh minum susu farm fresh, hl ke.. Any fresh milk lah.. Sis cuba lah tukar susu atau sukat sukatan minum sis tu.. Bagi air lebih ke supaya tak terasa manis sgt.. Takecare sis 😊

Susu anmum bnyk komplen tinggi gula,baby jd besar ,dr ap yg sy bca,rmai ibu2 yg kata klo scan baby besar mesti doktor akn tnya ad minum susu apa2 x,bnyk yg sy bca dorang minum susu anmum..doc xprefer sngt,sruh benti minum.. risiko utk diabetes tinggi...

Hai sis, cuba sid try momma pregolact yg tu dri ibu conceive smpai mnyusu bole minum, susu tu dri goat mlk n In Sha Allah dgn izin Allah dpt elak jaundice utk bby gak..farm fresh susu kurma pun ok gak

Sy minum susu nestle mom&me..sedap sgt rasa vanila.. Haritu beli byk and ada lebih dlm [email protected] tak minum sb dh brsalin.. nak letgo murah2 if sis nak ws sy ya 0143651149

Saya ada GDM,jadi doktor tak recommend minum susu untuk pregnancy. Saya minum Dutch Lady Pure Farm yang Low Fat. Thankfully glucose level tak naik minum susu tu.

Sy guna susu anmum materna yg schat tp sparuh cawan air separuh susu untuk 1 paket tu..boleh guna untuk 2x

Similac Mom. Kalau saya memang minum ni semasa hamilkan baby girl saya tahun lepas..😊🥰

Saya dari awal mengandung sampai dah 3rd trimester minum susu HL. Kadang2 minum farm fresh.