susu yg sesuai utk ibu hamil yg ada kencing manis.

ada suggestion tak utk brand susu yg sesuai utk ibu2 yg ada diabetes? sbb nak kena jaga gula. sy pernah minum wildan (susu kambing). tapi kadang2 loya tu dtg mmg nak muntah walaupun takde bau hamis tu. ada rasa nak try susu anmum materna tu. tapi only 1st trimester je. sy kalau boleh nak minum susu sepanjang pregnancy nie.

1 Balas

sy ade kencing manis on diet control jugak. sy minum susu biase je. sbb susu utk ibu hamil lg tggi gula dr susu biase. so far okay je dr sy 16w smpai lah dah 33w ni

1y ago

sy sllu beli dutch lady or HL yg low fat. mkn dgn cereal fav sy cococrunch or cookie crisp or milo. tu jela huhu