Anak first , boleh minum air selusuh ?

Sy nak tanya , anak first nak bersalin nanti boleh minum air selusuh ? Sapa kt sni minum air selusuh time sakit nak bersalin dtg ?

7 Balas

sya mse ank first prnh ambl air selusuh ni .. cntraction dy mmg sakit .. darah bnyk kluar .. doktor pun mrah .. bygkn lh bukaan bru 3cm pndarahan dh bnyk mau tk mau doktor sruh push teran dgn nafas tenang tkut bby dlm prut lemas..sbb tu doktor ckp jgn prnh ambir air selusuh..kaw2 lh doktor mrah msa tu .. now ni pregnant 33weeks ank kedua..due date 1/2 ni..smga diprmudahkn persalinan kita nti .. Aminnn