urutan perineum

Hi.sy nak tanya ada x sesiapa yg ada pengalaman buat urutan perineum sebelum bersalin?ada tips tak?

1 Balas

Sy buat. Husban buatkan sbb tgn xsmpai. 🤭 Cri vdeo contoh kt utube. Sy buat mula mggu ke 37. Selang 1 mlm. Skli buat sebelag kiri 5mnit. Knan 5mnit ckup. 1st time buat memang pedih. Lma2 ok 😊. Doc gunting xrsa apa.. 😅. Msa jait pn doc ckp kùlit xliat sgt. Sy guna minyak kelapa dra.

5y ago

Nak tanya, lepas urut tu kan? Kena cuci tak? Sebab berminyak kan.