tiroid time pregnant

sy nak tanya ada tak ibu2x kt sini ada pengalaman kena tiroid masa hamil? sy doktor suspect mcm tiroid ada bengkak kt area leher sikit.. esok br doktor nk buat test kt hospital.. cuma sy nk tanya bila ada tiroid ni nk telan pun susah ya kt area tekak tu? sbb sy tgh rasa bengkak kt situ... tp since pregnant ni sy mmg slalu muntah teruk.. ke itu simptom tekak sy luka ke?.. tlg share kalu ada yg pernah alami simptom mcm sy skrg... tq..

2 Balas

Thyroid ada byk jenis sis .. ada yg kena operate.. ada yg bole makan ubat je.. klau mcam saya,saya mmg kena buat operate Dan buang .. better dr buat test dulu .. kena tgk sis punya betul2 thyroid ke apa..

5y ago

tq sis... itu la.. esok br nk gi check... hrp2x result nanti negatif...

sis boleh tahu result sis camne? sbb sy pon baru kena, doc kata nadi sy laju ckit dan leher bgkak skit. Risau nya sy

4y ago

terima kasih ya sis. Moga urusan kita dipermudahkan