salam

sy nak tanya 16week dh boleh makan buah nenas ke,

2 Balas

check dkt apps ini bhagian makann dan nutrisi.. nanas ni kategori mknn berisiko la pd pndpt sy.. ada org mkn ok..ada yg smpai ggur. seram kan? jd kta amek jln mudah. klu rse nk sgt mkn.rebus dlu nanas tu. atau jdkan jem. elak mkn yg hidup2.. klu tye org..mgkin org lain mkn rasi xde ape..tp kta xtau kondisi tbuh bdn kta mcna..apth lg kndungan kta. awl2 kehamilan ni mmg rse nk mkn mcm2...konsepnya brpada2. klu tringin mkn skit ckup. org kta..ngidam ni mcm scubit pun dah puas.

kalau 1st trimester better hold dlu.tu bg sy la..even mkn nenas yg msk...tp pape pn depend pd bdn msing2 mcmne..sbb stiap bdn adalah berbeza..ada yg mkn nenas dia akn ok xkn alami keguguran..ada juga sebaliknya..sbb alami rahim tidak kuat.. mg d pmudahkan segalanya..aamiin