buah nenas

Boleh makan x buah nenas msak..msam²manis.. Tringin..? #31weeks

18 Balas

Ermm.. sy dri awal pregnant mkn nenas cuma nenas tu sy msk laa mcm wat msak lemak ngan ikan masin ke.. n now dh 36week bru dua hari lepas abis setengah biji wat cicah.. 😜 nyum2.. sbenarnya dia bergantung pada badan msing2.. mcm sy tahan jee mkn nenas..

4y ago

hihi sedapkan

Tiada kajian saintifik yg mengata nenas bahaya utk mana2 peringkat kehamilan, in fact, nenas byk khasiatnya, makan je

Nanas masak boleh tp jangan berlebihan pulak, sekadar nak lepaskan teringin 😂..elakkan nanas muda

Saya makan je nanas tp yg betul² masak. Sebiji tue habis saya makan tp sejukkn dulu. Sedap sis 😋

4y ago

Kalau sis takut, makan sikit je eh. Saya sejak mgandung nie asyik nk mkn nanas je. Husband tegur jugak tp kkk ipar saya ckp blh mkn tp yg betul2 masak. Kkk ipar sy tue nurse. Jd sy confident jugak dgn jawapan dia 😆

Bleh je..mkn la..mkn ape2 msti berpada2.. kne ingat dlm prot kite ade nyawa lain yg kite nk jga..

4y ago

Sy nenas sy brani mkn lg..durian sy xbrani mkn sbb tkot bdn x than

ad org kate nk dkt2 bersalin boleh je mkn nenas tpi yg masak lahh sbb nnt senng bersalin

4y ago

yeke..nt nk mknlahhh dkt² due

Kalau teringin mmg x blh buat ape.. makan la sis.. makan sikit² udah lerr😁😅

Boleh Jew....saya 27 weeks 4 day mkn jew, tpi jgn bnyk2

Boleh je.setakat sepotong tak jadik apa.

4y ago

Tq😊

Sya cuit sikit je nenas...lpas ngidam