Makan nenas

Boleh ke nak makan buah nenas yg dh masak dan d buat sayur?teringin nak makan

7 Balas

Boleh. Dr kata, makanan kita masuk ke perut bukan ke rahim. Jadi tak da efffect pada baby Hanya nutrisi dari nenas masuk ke placenta baby. Jgn risau. Sy first trimester haritu cuma lalu makan nenas, sehari 2 biji nenas sy makan. Alhamdulillah xda masalah.

Boleh je. Saya masa 1st trimester ada makan gulai nenas. Yang tak bolehnya kalau sis makan berlebihan. Apa apa pun makan ni beserderhana sahaja. Boleh baca posting dr Imelda or dr Izzat tentang makan nenas masa pregnant.

kalau yg dh ranum and dimasak. boleh je mkn. tpi kalau was2. mkn sikit2 je.

boleh .. klau takut effct kt bby . mkn sikit je hilangkn rsa mgidam tu

tajam tu..awal kehamilan ke?

3y ago

ya..8-9weeks

Boleh aja.

Boleh

3y ago

mak saya izinkan saya mkn..alhamdulillah walaupun mkn sepotong dua je..lepas dh rasa terliur..