Dilema kerjaya @ keluarga

Sy n husband sama2 bkja gov. Anak baru 1. Husbnd minta sy stop utk fokus fmly sepenuhnya. Buat masa ni sy mmg xnak stop keja. Tambah2 lagi bnyk sangat citer ttg ramai surirumah menyesal resign .yg surirumah pla giat usaha nak cari side income. Ibu2 ada pandangan @ pngalaman x? Tqsm

15 Balas

Lebih baik jangan berhenti. Kalau ada keperluan dan tiada komitmen hutang, cubalah mohon cuti tanpa gaji setahun dahulu. Lihat sendiri kemampuan suami menanggung sepenuhnya perbelanjaan isi rumah. Bukan senang nak dpt peluang kerja gov ni. Kelak bila perbelanjaan anak2 meningkat, awak & suami akan terkesan. Buatlah solat istikharah. Semoga yg baik2 utk awak sekeluarga.

3y ago

setuju....moga ketemui jawapan nya