kaki bengkak

Sy mngndung 5bulan skrg tapi kaki dh bengkak, normal ke? Mcm mne nk hilgkn ye? During previous pregnancy dh 7bulan bru kaki bengkak. Ini bru 5bln dh bengkak, mcm awal sgt je..

9 Balas

Kaki saya tak bengkak skrg dah 9 bulan..berat badan naik kuat berjalan..tapi tak bengkak pon..maybe sebab saya tido tinggikn kaki..sis boleh cuba tdo tinggikn kaki untuk elak bengkak dah kejang

Sama mcm sy dlu. Masa 5 bulan start bengkak. Doctor kata preeclampsia. Kandungan nk masuk 7 bulan. Dia meninggal dlm rahim. Jaga pemakanan sis.

4y ago

Bp sy start 23w jd x ok. Sblm tu ok.

Klo tdo sis tggikan bantal alas kaki...sy biase nmpk bengkak..sbb mgajar berdri kan..jd klo mlm mmg tdo alas bantal tggikan..so far menjadi skrg pon daa 8 bulan xde bengkak..

Banyak berjalan kot .. Saya alhamdulillah dh 7bulan lebih kaki tkde bengkak or kembang .. Klu penat berdiri or berjalan kene duduk la rehat byk2..

Sama dgn akak 5 bulan dah start bengkak smp skrg ni dah masuk 8 bulan..mmg tak hilang.doktor ckp biasa klu mcm ni bengkak smp besalin

normal mcm tu, awak minta suami urutkan kaki awak selalu. mak saya dulu pesan gitu sbb tak nak darah beku terkumpul kat kaki tu

Saya tak bengkak. Tapi mengembang sebab dah gemok. 😂

Misi kate mase tido kn tggikn kaki..

tinggikan kaki bila baring