Kaki bengkak

Sy bru 21 weeks tp Kaki dh bengkak. ?? Ada petua X NK kurangkn bengkak Kaki ?

6 Balas

Alhamdulillah, mengandung anak pertama kaki tak bengkak langsung sehinggalah hari bersalin. Lepas bersalin baru bengkak kaki. Selepas bidan urut 2 x hilang dah bengkak. Tips saya. Semasa mengangdung, waktu tidur atau baring saya akan alas kaki dengan 2biji bantal. Insyaallah.. Berkesan. Selamat mencuba

Hmm sama mcm sy, 21w kaki dah bengkak..maybe sbb ketuban sy byk..sy dulu kalau bengkak time bdiri sy cuba duduk, kalau bgkak time duduk sy cuba goyang2 kaki..urut sikit2..masa tido tinggikan sikit kaki, alas bantal

Sis minum susu tak? Sebab saya memang jenis kuat minum susu. Sehari 2-3kali gitu. And saya kerap berjalan sepanjang preggy. Kalau asyik tidur and duduk jea, nanti jadi malas 😬 and tidur letak bantal kat kaki.

Sya dulu pun bengkak sampai kan org risau tengok..tapi nurse ada cakap kalau tidur letak bantal tinggi kaki letak atas bantal..

Tak de la sis...just elevate tinggi je... I dulu Preggy pun kaki memang bengkak melampau...

5y ago

Sma la Kaki Kita....tgk Kaki sndiri Naik tkut SBB bam2 sgt 😂

Baring tinggikn kaki