Nak tanya tlg jwb boleh

Sy mngandung 8bulan first time mom to be. Ada keluar getah susu tapi sy sllu lap je. Sebelah kanan tak nampak lubang tapi ada keluar susu. Tapi sebelah kiri mcm ada luka sebab banyak lubang banyak getah susu lekat situ. Boleh ke letak ubat untuk pulihkan luka yang banyak lubang? Boleh suggest ubat apa ye? #bantusharing #advicemommies #pleasehelp #firsttimemom #firstmom #ingintahu

7 Balas

getah susu maksud dia melekit ke ek? dan sy tgh duk pk mcmne ia blh trluka..puan xde pam papekan tul x? kalau ikutkn just bia je puan..tak payah buat pape ia normal ms spnjng pregnant alami.lelehan susu d payudara puan sblm melahirkan bby..mg dpmudahkan segalanya aamiin

sy masa pregnan dulu... Cara sy bersihkan nipple dgn Cara lalukan kat shower masa Mandi... bersih pon bersih.... X pakai apa2 cream n X crack sampai Luka.... utk crack ni maybe leh guna nipple cream

cmana sis tau puting luka? ada darah atau rasa pedih ke? getah susu yg sis maksudkan tu susu Kaler kuning ke? itu collostrum. Susu pertama bayi mmg kaler gold.

bukan getah susu. kita panggil colostrum. awak lap macam mana ya? mcm mana boleh luka? boleh cuba cari nipple cream

pakai nipple cream, pakai breast pad. ada luka tu jangan kopek jangan usik. ada

Tgh almi jgk.. Tp bla kring sy korek guna kpas ja.. 😅

4mo ago

jangan korek takut infection. kalau kering guna nipple cream atau oil yg bersesuaian