kencing manis

sy mengandung 17mggu..pg td pergi kk doc ckp sy ada kencing mnis(9.4)..?..klu xmgandung xde plak kencing mnis..sy air manis kurang minum..byk minum air kosong je..tp kuat mkn ns..klu xmkn lapar..ada tips x nk turunkan kencing mnis..huhu

2 Balas

Makan suku suku separuh. Banyakkan makan sayur dan buah. Buah pilih jugak jgn overdose sbb ada yg tinggi manisnya tu. Actually sy baru lepas jumpa doktor dan nurse harini, yes gula sangkut. Kencing manis masa pregnant. Sabo jela. Doktor suh banyakkan minum air msak dan cuba kawal pngambilan karbo. Amik serat lebih. Gula kurangkan. Makan makanan yang sup sup, rebus rebus. Doktor suruh makan macam org tgh diet tu. So good luck la utk kita ye. Semoga berjaya 💪💪