sangkut kencing manis

hye momy2 smua,sy nk tnye ramai xkat sini hidap kncing mnis mase pregnant?? kalau ada boleh share tips untk turunkn BSP kite supaya normal. xmkn nsi lapar,skrg asyik lapar je.xthu nk buat ape dah stress💆🏻‍♀️. #komenyangpositif

1 Balas

Hi! Saya pernah. Saya makan nasi perang untuk ganti nasi putih, saya makan roti wholemeal, pasta wholemeal. Saya tak ambik gula, makan banyak buah dan sayur dan minum susu lembu hari hari. Bosan sebenarnya tapi sebab kalau makan bukan bukan, nanti kiraan terus naik tinggi! Saya ada jumpa article ni. Banyak cadangan dia https://my.theasianparent.com/rasa-lapar

3y ago

Haah saya pun pernah kena macam tu. Sampai saya beli sendiri alat tu dan cucuk sendiri. Dah lah mahal gila! Tapi saya perasan kalau saya makan pedas atau berminyak, terus naik mencanak. Time pregnant dulu, sedih sangat sampai semua benda tak dapat makan. Last last saya buat macam diet omputih. Makan nasi perang, salad dengan salmon grilled. Barulah BSP turun. Breakfast saya dulu telur dengan avocado. Mahalnya stress bila fikir balik. Tapi memang turun