kencing manis

sy mengandung 17mggu..pg td pergi kk doc ckp sy ada kencing mnis(9.4)..?..klu xmgandung xde plak kencing mnis..sy air manis kurang minum..byk minum air kosong je..tp kuat mkn ns..klu xmkn lapar..ada tips x nk turunkan kencing mnis..huhu

2 Balas

Smela.. tak pregnant xde kencing manis.. Makan nasi kuat pon potensi kencing manis sis.. kan dalam nasi ade gula.. sy dulu gdm time pregnant pon sbb kuat makan nasi dengan roti putih.. kantoi waktu 2nd time kena minum air gula. . Nasi tu mommy boleh tukar beras perang.. nanti nurse akan set appoint juga dengan pakar pemakanan untuk gdm.. mommy follow je nasihat dia. Ade diet menu untuk org gdm. . Jangan risau.. kebanyakkan mommy lepas bersalin akan hilang kencing manis ni.