perkara paling seram

Sy masa pregnant, benda yg plg sy seram adalah MINUM AIR GULA... hehhehee... Lg 5hari nak kena minum air gula nie... Alahaiiii... Ibu2 mcm mana??

30 Balas

Memang seram sis.. dan lepastu kena tunggu result lagi, boleh kemurungan sekejap.😄. Kalau terus dapat keputusan xpa, ni kena suruh balik rmh lepastu kena tggu panggilan telefon dri klinik. Klau klinik call maknanya ada problem, klau xda call maknanya result ok.

5y ago

Haahaha... Bau air gula pn dh nk trmuntah, apatah lg minum...hehehe... Tggu 2jam tu 1 hal, klu rmh dkt xpala kan leh blk rehat/tidur, xla terasa lama sgt..:-)

Mujur dlu sy inters di hosp, staff2 bleh je mntk ap yg perlu. So sy mntak air gula berperisa sebotol. So far, sedap sbb berperisa dan tak rasa loya pon lpas tu. Takdalah perit tekak nk telan air gula yg nurse buat tu 😂 Kat farmasi ada kot jual

5y ago

Klu ada perisa xpa sis, sy dlu kena air gula yg original xdk perisa..baunya ya allah

Nasihat sy sis pk positive ja sis. Anggap tengah minum air oren ker atau air fav sis.😁 Jika sis sambil minum pk air gula ni meloyakan, takut termuntah. Bila dh muntah kira gagal. Kena repeat buat appoinment baru.

5y ago

Klu cmtu nk bygkan minum coolblog la...hehehe... Tu pn klu blh :-) :-) :-)

Hihi seram... Selagi xminum tu.. Rase risau nk mkn itu ini semua control especially yg manis. Sekarang seram juga nk tunggu result.. Buat kat kerajaan lmbt dpt result.. Minum mgu lps, awl bln 9 br dpt result..

5y ago

Sis xdk fmly history kencing manis la kan?

Sy baru je lps minum kali ke-2 semalam.yg 1st syukurla x sangkut.arap 2nd time ni ok la.mmg rs down bila fikir sgt psl air gula tu.hehe.bertabahla ye.sy fikir mcm ni je "alah bkn selalu pun aku preggy".haha..

5y ago

Sy bby fisrt lg dh minum air gula, sb fmly history ada kncg manis...

Yee sis minum air gula 2 kali 2 kali laa jgk saya muntah misi siap pesan Klau owg ckp gn kita atau nk tanya ape2 jgn ckp diam je takot nanti muntah 😂😂 mmg btl muntah 😅

5y ago

To la sis saya nak minum air gula pikir 10kali ttp kena minum jgk 😅 jdi takot nak mengandung lagi 🤣

samala.. sy kena 3 kali minum gula.. last2dpt jugak gdm, tapi kena kontrol mkn.. pas 6 minggu bersalin, akan kena skali lg esok.. esok. moga bacaan gula sy ok jugak.. minum air msk byk2

5y ago

Ya allah sihatnya dia, sbulan naik 2kg lbh... Sis susu bdn ye? Tp bby chubby lg comey...hehehe

Saya dh mnum haritu. Standby air masak. Kalau tak bole tesedak sbb manis sgt. Hritu hampir sesak nafas. Sbb manis sgt. Tp alhamdulillah takde kencing manis.

5y ago

Klu sulam air masak lg la asa lmbt nk hbs air gula scawan tu sis, sb dh kyg dk sulam dgn air msk...

Pg td first time Saya minum air gula. Dgr kabar org, air gula tu perit la ape la. Bila minum pg , ok je... Sedapppp... Xde mnis sgt Pon. Bese2 jek....

5y ago

Think positive sis. Saya td pg tkt jgk termuntah ke.. tgk2 Tak... Ok je. 2jam sblm ambk drh, Saya balik umh.. tido.. hihi.. ckup 2jam p klinik..

Kalau saya tak seram lagi minum air gula tu sis , ambil darah sebotol sebelum minum dan selepas minum air gula tu lagi seram . saya sampai pitam tau😂 .

5y ago

Hehehehe... Sis jgn tgk misi tu, bt2 benci dia msa dia nk cucuk tu...:-) :-) :-) :-)