Bukaan 3 cm

Sy kmrin refer hsptal sbab kurang gerakan baby..prut pulak start mngeras dri pagi ..jam 9 pm trus refer hsptal..doc ckp heartbeart baby ok..cek bukaan dah 1 cm..kena tahan smpai pagi..pagi tu check bkaan dah 3 cm..tpi dbnarkan balik..sbab tnda2 lendir brdarah atau ktuban pecah belum ada..nurse ckp mngkin bukaan mmang dah ada..cuma belum msanya lagi baby kluar..sy pulak tinggal tunggu hri..38w dah dan dbnarkan balik..btw..doakan proses sy brsalin brjalan lncar yer mommy2 smua..insha Allah..amiin2 ya rabbal alamin...??

2 Balas

semoga dipermudahkn urusan awk dan bby😍.. mase sy 38 weeks ada kua coklat2..g hospital dh bukk 2cm..then sy decide stay ward...dlm ward sy jaln. saje..baring ke kiri..smpai lah sy rase nk mmbuang tp xda..lme dok dlm tandas....pastu jln lagi...then sampai satu mase sy xbole nk jaln ..sakit 5 mint datang 5 minit dtg...sy mintk doc chek...chek dh bukk 4.5cm..pukul 4.30 petang terus masuk lb..doc pecah kan ketuban..5.41 petang alahmdulillah bby sy dh keluar😍

4y ago

Aamiin2 ya rabbal alamin...thx sist...😍😍

Jangan stress2..banyakkan doa..klu boleh makan kurma

4y ago

Thx sist....info syg sngt2 mnrik..😍😍😍😍😍😍