Cek bukaan

Cek bukan kat hospital dah 2 cm dokter suruh balik and keluar trus lendir dngn darah masuk hri ni dah hri ke 2 tpi contrasion skit sikit je normal ke

Cek bukaan
2 Balas

normal keluar darah lepas cek bukaan. mcm sy pergi pac 2cm lepastu doc cakap lepas cek jalan akan keluar darah tp kena pantau air ketuban. mcm sy lepas keluar darah 2 hari lepas habis darah keluar lendir jernih mcm air. sy ingat keputihan biasa rupanya air ketuban. ank warded on antibiotik sbb ketuban leaking. pls alert air ketuban 🥹

hi, mengikut pengalaman saya masa di wad. selagi bukaan xbesar around 5-6cm.. selagi tu tak dihantar masuk labour room. walaupun dah keluar darah lendir dan pecah air ketuban.

2mo ago

kalau sakit contractions biasanya akan ada bukaan. tapi bukan untuk badan saya. saya dah induce drip pun, sakit contractions datang pun masih tak ada bukaan 😅