Perut tak selesa dan kerap sebu😔

Sy klau lepas makan mesti perut rasa tk selesa.rasa seperti penuh,sebu,angin, dan mcm tak hadam. Please mummy² diluar sana bg idea mcm mana nak elak?menu makanan ke yg sy perlu tukar?

5 Balas

saya sama mcam awak. Penyelesaian dia lapar mcammna pun jangan makan sekali banyak dalam satu masa cukup sekadar alas perut. Nnti tk lama lagi haa makan lagi. Makan sikit tapi kerap baru perut okay sikit

normal..sy pun begitu aritu..skrg dh kurg ckit....bile sy ajak somi mkn kt lua(berhampiran umh je)..hahaha. aritu sy bedrest xkua umah lgsung.stress bile asyik rs lapa dan perut cam sebu

saya ada baca. dr kata jgn makan terlalu banyak. tapi makan sikit2 dalam waktu yang kerap.

Saya pun macam ni😭 ada yg boleh advise ke?

9mo ago

Sy pun masih mencari jawapan🥲

saya pun macam tu