Mengeras CM kembung perut nk pecah...

Sy kerap mengalami perut mengeras..tp tu la dia mengeras CM nk pecah perut...lpas tu lma la hilang...sy blm pernah mengalami situasi CM ni... kdg2 sy mandi..smpi 2@3x utk hilang kan nya...ada cara lain tk....@ada sbb knpa boleh JD CM ni... kandungan dh masuk 27minggu

4 Balas

Try check doctor . Kadang sbab keputihan pun blh jadi juga tu. Saya mcm sis juga start 27w mcm tu kerap dpt false contraction. Skrng ni 29w. Baring terlentang pun dia mcm akan mengeras camtu. Tp baby active je. Smlam saya buat scan so far smua normal. Nxt week rabu saya ade appointment checkup so nnt saya nak bagitau doctor masalah ni. Kalau blh nak amik sample keputihan tu. sbab perasan kebelakangan ni mcm keputihan ade kluar. Dia kluar slpas saya kencing je. Gatal xde. Tp risau kan. So nnt saya nak bagitau doctor.

9mo ago

k tq nnt sy tanya doktor la

Perut mengeras pada usia kandungan belum matang tu simptom kontraksi palsu. Boleh slow walk, rehat utk redakan. Jika perut mengeras kerap dlm tempoh yg sekata selang beberapa minit, pergi jumpa doktor utk pemeriksaan ya.

doc sy ckp normal., itu kiranya kontraksi palsu.. normal kalau dlm 1 hri tu sekali atau 2 kali jadi

CM tu apa?

9mo ago

Aduhai... "mcm" boleh juga saya terima faham. CM ni boleh jd Central Market. Terima kasih yg sudi maklum balas