Masalah Kencing Manis?

Sy hamil hampir 7minggu. Dan sebelum hamil sy disahkan doktor mempunyai kencing manis..selepas hampir sebulan mengunakan ubat kencing manis metfomin,sy disahkan hamil 6minggu. Boleh share tips utk ibu hamil? yg kencing manis sbelum pregy???

1 Balas

Sy tiada tips apa apa . Tapi berdasarkan pengalaman mak saya , terus kena jaga pemakanan dengan lebih baik . Tukarkan beras biasa kepada beras perang , banyakkan makan sayur . Apa apa pun masa check up kena bagitahu dokter . Jaga diri .