kencing manis

Saya mengandung anak pertama dan sekarang dah masuk 3 bln.. Saya disahkan kencing manis ketika hamil.. dan perlukan diet.. boleh sarankan makanan yg sesuai saya makan.......

1 Balas

Kalau blh..jgn minum yg manis..kuih2 manis..coklat manis..bnyk kn minum air masak... Makanan pon dlm portion yg sesuai... Bnyk kn mkn sayur..buah pon da had..nnti rasenya doc akn refer ngn pakar pemakanan..

5y ago

Kne gagah kan jg sis..sbb utk bby..sbb kalau kita da kncing mnis ni bhy utk baby..so mummy kne korban la hahah..redha jela..